Friday, March 18, 2016

MLM 2016 minggu 1

salam..

setiap khamis akan ada content check..iaitu wat apa yang kita akan perform di depan panel astro...ada yang kena reject,ada yang kena sound dan ada yang tak kena apa-apa...

setiap peserta di wajibkan untuk memberikan sinopsis apa yang hendak dibuat..kami memamg WIN bab ni sebab selalu bagi sinops..hehe tapi ada juga kumpulan yang lain seperti acuh tak acuh..hehe..apapun itu game diaorang...

untuk minggu 1 kami akan buat satu persembahan sambungan dari final rajalawak 2008..iaitu apa yang terjadi kepada watak david dan apek...situasi pelajar sekolah menengah nak blah dari sekolah..

masa sampai ke royal teater,ramai dah sampai dan semestinya kami semua akan lepak dulu di cafeteria untuk makan....tag team yang bertugas shafinaz dibantu nasir dan rosman..mereka ini aku kenal sejak 2008 lagi jadi soal mesra tu jangan cerita..aku sampai dulu dari along....coltime aritu jam 2 petang..

masa content check kali ini cuma ada producer,director,skripwriter dan tag team...cerita kami lepas...dan aritu di sudahi dengan senyum..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

hari jumaat.

selalunya coltime jam 3...arini merupakan minggu pertama untuk bersiaran..dan pastinya semua peserta teruja dan tak sabar nak wat persembahan termasuk lah kami...13 peserta semuanya...2 solo yang lain group bertiga...duo cuma 3 peserta...

seperti biasa lepak dulu di cafe..lepas tu gi check props...sume nya dah ready tuk malam ni...rhearsal bermula...masa yang diberikan 5 minit..masa rehearsal segalanya lancar..apa yang kami rancang mengikut masa yang diberi...

kump cham dibantu oleh Jlo dan Fareed...jlo make up artis yang selalu wat untuk filem...dan kenapa kami ada make up artis sendiri adalah kerana senang nak kerja....walaupun kena kuar budget sendiri...bukan astro tak menyediakan make up artis tapi bila dah ramai2 mesti kecoh...

kami mendapat giliran no 7..kini semuanya di belakang pentas...aku agak teruja dan nervous sedikit kerana dah lama tak buat comical...semuanya telah bersedia...namun masih dalam keadaan santai tidak terlalu PERTANDINGAN..

satu persatu peserta membuat persembahan...kini tiba giliran kami...apa yang dirancang tidak menjadi...kerana seperti masa terhad...cukup 5 minit ke tak itu kerja producer!...sepatutnya ending cerita kami ialah along akan masuk report kat (AC ) sebelum dia masuk kononnya dia cikgu sekolah..dan aku menunggu di luar....yang merancang semua ni along tapi dia reversekan konon aku yang ajak dia blah sekolah....tapi tak menjadi kerana AC masuk awal dan cerita tergantung...mungkin juga disebabkan terlalu teruja sebab 1st show maka semuanya nak dibuat...dan juga tiba2 along wat dialog lain so aku nak kena cover...jadi dah amik masa...

sepatutnya cerita ini ada kesinambungan....dimana minggu ke 2 itu cerita akan terjadi aku telah berjaya menjadi doktor dan along tak abis sekolah dan menjadi bomoh...tapi disebabkan cerita tak abis maka kena tukar cerita..hehe..

apapun malam tu kami dapat 3 ha...oklah dari takder...apapun dari awal aku dah dapat rasa yang kami bukan peserta favourite di mata juri except Sam....nak tahu kenapa?...

tunggguuu

wasalam

3 comments:

Mohd Noor Shawal said...

wahh good luck bang.. ^^

http://www.mohdnoorshawals.com/

Anonymous said...

Tolong kerap update blog ini kalau tidak pembaca lari bhai

Anonymous said...

next part please