Thursday, February 14, 2008

peri dan hal ku...

salam..
kelmarin genap aku berusia 34 tahun...bermaksud 6 tahun lagi aku akan berusia 40an..terfikir akan diriku adakah aku patut meneruskan perjalanan seni ku atau beralah saja..namun berdetik dihati kecil ini semua adalah impian yang aku pupuk sejak dulu..memang terasa agak lambat untuk aku mengecapi nikmatnya insan seni,tapi semua itu juga bukanlah satu halangan...

tersenyum aku bilamana aku terkenangkan saat2 aku menjejakkan kaki aku di kotaraya ini..dengan tujuan ingin menjadi seseorang yang bergelar insan seni..akhirnya aku berjaya jua dengan berkat usaha dan juga doa dari orang2 yang rapat denganku..

memang banyak cabaran dan rintangan yang aku tempuh..namun biarlah semuanya menjadi anyaman pengalam peribadi aku yangmana mungkin akan aku ceritakan buat anak cucuku..

34 tahun bukan masa yang singkat..34 tahun bukan semua masa itu aku berikan untuk seni..34 tahun juga bukan aku sia2kan..dan 34 tahun juga tidak semua aku gunakan...

niat untuk menjadi insan seni bukanlah untuk mencari populariti..kerna bagi aku popular itu akan datang sendri tanpa dipaksa..sama jua dengan kisah dikampung...pak mat,mak jah,abang seman semuanya tak perlu masuk af,malaysian idol mahupun berlakon secara kecil-kecilan kerna mereka juga tetap popular di kampung mereka..

apa itu popular?..adakah perlu ada di setiap jiwa insan??..

aku popular...kau juga popular tapimungkin dalam medium yang berbeza..

chow

10 comments:

e-CaH said...

hai abg azrul...

cah minat sgt kt abg n kump cham.
korg mmg best la melawak.
last wik ms jd david arumugam, tak sangka abg azrul leh menyerlah dr along. menjadi sgt. peningkatan yg ketara utk abg azrul. ms muzikal komedi pon lagu cham paling best. sore abg azrul pon ble tahan jgk tu. hehe...

eh, da 34 ke? nape x mcm 34 pon....mcm 25, 26 je rupenye. abg azrul ni comel la, awet muda kot.
nway....epy besday ok!

da tawen kan? cite la psl ur wifey & kidz plak....

cah nk register jd ur fan ok?!
ttp akn support u. but promise pas raja lawak jgn menghilang lak. truskn aktif dlm bidang seni. abg azrul mmg berbakat sgt!

e-CaH

e-CaH said...

ha?
abg azrul jd pengacara rncgn 'kawasan saya'? pnh gak trtgk cite tu....tp sbb x minat politik so tgk sblh mata je la....heheh..

pas ni nk kena tgk la...abg jd host rncgn tu lg ke?

Anonymous said...

Asm. Abg Azrul,

Tolong la, saya minat sangat kat Along since jumpa dia kat Jom Heboh Shah Alam (booth Gitu2 Apek) hari tu....sampai la tertengok dia masa Raja Lawak nie...mcm mana cara utk saya communicate dgn dia.. Please....

apple said...

yup..baru jek t'bace ur updated blog nih..whatever will be, i'll support u too..hopefully CHAM dpt smpi g final k..n dunno know why..slps t'jmpe blog nih..every day sy view..tkt t'miss updated blog..haha..awesome!u go, Azrul!

Idham said...

Azrul, i hope Jumaat nie u buat yang paling selamber dan banyakkan point. Kalau buat dengan gaya yang selamber lawak bodoh pun jadi kelakar. awas jangan over acting sangat! OK keep in touch..Cabai Burung

apple said...

ai bro!any updated?? can't wait 2 watch ur performance esok..best of luck eh..hepi jek tgk channel @15 smlm..bro, along n pak tam chat kan..emmm...apple dh add bro kat frenster n myspace..apprv my request asap eh...hope we can be friends ^_^

fadhlina-j said...

Hi Azrul! I came across ur blog, and ur page at friendster by accident, actually. Just to let u know that when I first bukak show Raja Lawak Astro kat TV, I was like..."Oh No...this is going to be one of those shows where there will be typical, lame jokes...and blah blah. But when it was ur turn and Nabil's, I was so impressed, that I decided to stick to the show and the episodes after just to see u guys perform. It is so hard to impress me with jokes, actually. So far, I've only been impressed with 2 comedians...Afdlin Shauki, and Aznil (only if he's considered one). But good to know that Malaysians got talents. I really hope that ull stay in the top positions, wish u all the luck for the finals. Dun worry about age. 34 is nothing. For all I know, it's just a start of ur career in the industry. U'll go far, insyaAllah. Sincerely, from ur fan starting from Raja Lawak 2. :)

SaRaH said...

baru 34..muka mcm baby lg..ok la tu..life begins at 40 bak kata omputeh... :)

tiger said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

tiger said...

I love it! Very creative!That's actually really cool.
謝謝你的文章分享
尋人,徵信公司,外遇,抓姦,徵信社,尋人,徵信公司,外遇,抓姦,徵信,尋人,徵信公司,外遇,抓姦,徵信社,外遇,抓姦,徵信公司,尋人,徵信社,尋人,徵信公司,外遇,抓姦,徵信社,尋人,徵信公司,外遇,抓姦,徵信社