Thursday, June 14, 2012

antara Anzalna vs neelofa dan seniman..

aku tertarik dengan cerita mereka berdua..neelofa menggunakan saluran undang-undang untuk meminta anzalna mengaku yang cerita itu tidak benar..kedua-dua nya masih baru dalam bidang seni...rasanya masa aku berlakon sebagai extra dulu pun diaorg masih lagi bersekolah...

semua orang tahu tentang kes ini...bermula dari masa mereka menyertai dewi remaja bersama-sama hingga lah sekarang ini...aku pernah shooting bersama anzalna untuk sepah the movie....aku pernah buat pilot projek program astro dengan neelofa...

sebagai lelaki normal aku lebih tertarik dengan anzalna..kerana dia cantik seorang perempuan melayu..tarikan aura wanitanya lebih kuat berbanding neelofa..dan dia sempoi...

neelofa pulak agak poyo..seorang yang berwajah berlagak..dan juga memilih kawan untuk bercakap..bagi aku senang jer..kau sapa nak aku tegur kau??...

masa aku shooting sepah the movie,anzalna mulanya pendiam..tapi bila ada babak aku kena bercakap dengan nya dia seorang yang peramah dan suka ketawa..pantang aku adlib pasti dia ketawa hingga terlupa dialog nya...

neelofa pulak masa aku buat pilot projek di astro aritu aku nampak dia ni agak "artis"..susah nak senyum dan juga perasaan yang dia bagus....nak hafal skrip pun amik masa...dan masa tu mmg aku hilang mood nak buat...hingga kan aku buat cincai supaya aku tak dapat..sebab takut nanti aku akan sound direct je minah poyo nih...

dan bila les ini berlaku,aku dah boleh agak..neelofa ni dia seorang yang pentingkan perhatian..pernah ada satu majlis anjuran satu syarikat..aku dan beberapa orang artis di jemput untuk memeriahkan majlis..so kami diberi satu meja untuk duduk bersama..antara yang hadir waktu tu ialah julia ziegler,nana mahzan..dan ada beberapa orang lagi...kami duduk satu meja..kemudian organizer ckp neelofa tak duduk sekali dengan kami..kerana dia dikatakan 'meminta' untuk duduk di meja VIP...dan di meja VIP cuma dia jer seorang perempuan di meja tersebut lainnya lelaki..dari situ aku dah agak bagaimana perangai neelofa ini...masa tu boss astro pun ada tapi tak duduk di meja VIP...

aku juga pernah mendengar yang dia agak mengada-ngada bila menjadi host nona..sampai kan pakaian pun dia nak pilih dan kena ikut kehendaknya...

dato CT pun pernah difitnah dengan pelbagai cerita..tapi pernah tak dia menggunakan saluran undang-undang untuk memohon agar orang yang kononnya memfitnah itu mengaku bersalah....itu dato CT..penyanyi nombor 1 malaysia...dan aku pernah juga berkerjasama dengan dato CT dalam pramlee the musical...dia rileks,tak poyo malahan boleh bergurau dan bersenda bersama dengan cast yang lain...

jadi bila neelofa buat perkara ini pastinya ramai orang akan tahu akan objektifnya...kalau lakonannya tu aku rasa biasa2 jer..lihat saja filem azura..apa jadi....filem aku lebih meletup kot..

aku bukannya berniat jahat atau ada agenda lain...tapi aku dah muak dengan minah nih..maybe korang tak pernah bersua muka or kerja dengannya..bagi aku yang pernah ni baru aku tahu budi bahasa nya...

seniman dibawah pimpinan zed zaidi...sememangnya memerlukan publisiti yang meluas...dan tiba-tiba sahaja menurut zed zaidi yang dia nak tubuhkan tribunal or jawatankuasa disiplin untuk mengadili kes ini...kenapa dia beria2...sebab kalau korang ingat ada satu badan peguam yang kononnya mewakili artis untuk menyelesaikan apa2 kes yang ada kait dengan artis...dan masa roadshow mereka zed zaidi dan neelofa merupakan antara artis yang terlibat...dan bila zed zaidi tiba2 nak masuk campur dalam kes ini..aku rasa aku dah tahu jawapannya...

aku juga ahli seniman yang tidak lagi memperbaharui keahlian..kerana apa??....kerana sebagai seorang ahli apa yang aku dapat....adakah mereka tidak memilih kasih dalam melaksanakan aktiviti2 persatuan dengan memanggil kesemua artis2...aku join masa zaman dato mustapha maarof...walaupun dia artis veteran tapi dia pandai mengatur langkah ajk nya untuk mengabungkan antara artis lama dan baru..

zed zaidi ok dengan aku..cuma sebagai seorang presiden rasanya banyak lagi yang perlu dia pandang..banyak lagi kerja lain yang lebih manfaat...banyak lagi pening yang lain..dari sibuk dengan kes neelofa...itu kes budak kecik..

bagi aku..pastinya kemelut ini hanya picisan...kenapa dia tak bangkit kan isu masa hari belia aritu yang artis-artis tempatan tidak di bayar dengan harga yang sesuai...

adakah kerana zed zaidi pernah terlibat dalam BN youth fest aritu maka dia tak boleh bersuara untuk membela artis??...ataupun dia tengah ushar projek lain..??

aku hanya bercerita..aku hanya memerhati..itu tanggungjawab ku..


11 comments:

ahmoi sepet said...

bgus pndgn abg , baru kita kenal siapa dia .

Anonymous said...

manusia tiada yg sempurna. tak perlulah anda nak dedahkan atau aibkan sesiapa mengikut logik sendiri. jika seseorg tu tak baik bg anda, kenapa anda tidak tegur atau nasihatnya dgn baik, mana tahu org yg kurang baik itu tidak sedar akan sikap/perbuatannya selama ini dan dia juga boleh cuba perbaiki kelemahan yg ada.
soalnya skrg jika benar neelofa itu tak baik, kenapa pd peringkat awal sblm ke court anzalna tak berani nak berterus terang dan harapkan neelofa lupakan saja apa yg sudah difitnahkannya tu? Fitnah neelofa bagai nak rak, pastu mudah je nak suruh org lupakan kata2 fitnah yg menjatuhkan tu.. melupakan atau memaafkan seseorg itu tidak semudah spt bercakap, kita tak berada di tempat neelofa.
jika diri anda difitnah dan keburukan anda/keluarga anda dicanang tak henti, adakah anda akan nak biarkan ianya menjadi semakin parah? 'fitnah lebih teruk drpd membunuh'. bersabar pun ada batasnya. sbb itulah neelofa menggunakan khidmat perundangan supaya maruahnya dibersihkan, dan melalui cara itu juga dia boleh beri peluang anzalna supaya berckp benar dan mohon maaf. Berani kerana benar.
Bila dah masuk court.. pada bulan Jun 2012, maka dgn jelas dan secara rasminya Anzalna atau nama sebenarnya Nur Anzalna Md Nasir, 24, turut mengakui tidak mempunyai bukti terhadap segala tuduhan yang dilemparkan terhadap Neelofa.. Kemudian, pada 10 Jun 2012 barulah Anzalna memohon maaf secara terbuka kepada Neelofa kerana memfitnah pelakon itu menerusi akhbar.
Sedap2 buat fitnah pd orang pastu enggan ngaku, bila dah kantoi baru terhegeh2 nak ngaku buat fitnah dan mintak maaf. bukan sesenang itu anzalna oii.. maruah diri dan keluarga org kamu dah buruk2kan, tub2 bila dah jelas kamu salah baru kamu nak ngaku n betulkan keadaan.. Dlm kes ni nampak sgt Anzalna yg tak baik. Kalau dengki dgn Neelofa sekalipun, tak payahla nak tabur fitnah sbb kebenaran tu akan terbukti juga. Anda mungkin peminat Anzalna, takde org nak halang dari meminati sesiapa tetapi amatlah tidak wajar anda memburuk2kan Neelofa.

Anonymous said...

tak pernah masuk pun blog ni, tiba2 tersesat sini. aku juga nak komen dgn penulis blog ni. kau bukan saja memerhati tapi kau memfitnah orang. aku setuju dgn pemberi komen kedua 'anonymous' di sini. nampak sgt penulis blog ni beri kritikan teruk pd neelofa. kes ni dah lama selesai pun dan terbukti anzalna yang salah memfitnah neelofa. sian lofa kena fitnah lagi, semoga murah rezeki lofa dan terus berjaya. kpd penulis blog ni cepat2 gi mintak maaf kat lofa. kau pun bukan tentu baik!

azrul zaidi Jamaluddin said...

pertama sekali terima kasih kerana membaca..kedua tolong faham akan pengertian tulisan aku...ini adalah pengalaman aku...faham tak maksud "perihalku bersuara"...aku terlibat secara langsung dgn 2 artis ini..aku bekerjasama dengan mereka...kau mungkin hanya mengenali mereka melalui media..tp tak pernah bekerjasama dgn mereka..jadi tak perlu kau nak menghakimi tulisan aku...fakta yang kau ambil pun dari media..so u know nothing..sekian

azrul zaidi Jamaluddin said...

bagus jgk ko tersesat kt blog aku..kalu ko x kenal aku..bg salam dlu...kalu kenal silalah kenal secara langsung...tulisan aku bkn fitnah...kalu fitnah aku takkan cerita..ini pengalaman aku bekerjasama dgn mereka..jadi lain kali fahami dlu maksud sebelum membuat komen....apapun terima kasih kerana membaca blog aku..at least tulisan dan pengalaman aku diikuti

The Black said...

betul2...bercakap melalui pengalaman adalah lebih baik dari bacaan...penyokong fanatik susah nak menerima kebenaran, mereka hanya nak dengar apa yang mereka nak dengar, lihat apa yg mereka nak lihat....tp kalau diukur dari secara detail and bacaan cik anonymous ni..macam die adalah neelofa sendiri hahahhaa

taman tasik said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

I hate you neelofa ! Menggelabah poyo bajet bagus

Anonymous said...

The only reason why she's doing hosting because she's bad in acting. I don't like her. I know because i was her classmate back then. Total ignorant snobbish girl

Anonymous said...

Dari segi comment kau.
kau mmg neelofa...
berlagak mcm diva..
beyonce pown xmcm kau..
puiihh!!

Darah Satria said...

Abg Azrul amek lh saya berlakon :)