Wednesday, March 03, 2010

APABILA NABIL DISAMAN OLEH PRODUSER..!!

kami sama-sama berada di gelanggang yg sama...makan makanan yg sama...lepak di rumah yg sama..gelak ketawa pada nada yg sama...itu satu ketika dulu..10 minggu bersama-sama mencari 'lobang' untuk menapak dalam industri hiburan.

bak kata orang itu dolluuuu..hehe..namun bg aku yg sempat mengenali insan bernama AHMAD NABIL AHMAD ini memang cukup meninggalkan kesan...

kejayaan nabil merupakan satu fenomena selepas mawi...rezeki nya melimpah ruah..selepas keluar dari raja lawak aku tidak pernah lagi dapat lepak & bergurau senda seperti dulu..jangan kata nak jumpe call/sms pun jarang di balas!!...TERLALU SIBUK mungkin..tapi tidak mengapa kerna nabil bertuah mendapat kawan seperti aku yang tak kisah kalau dia nk replied ataupun tidak...aku akan terus menghubungi dia...demi persahabatan...

filem 'lu pikirlah sendiri' merupakan lakonan nabil yg pertama...namun disebabkan beberapa hal filem itu lambat ditayangkan...masa itu nabil masih lagi 'budak despatch' yang baru mendapat jauhari..nabil sebenarnya ialah seorang manusia yang lurus..suka cakap lepas dan tidak pandai menyimpan rahsia...kalau dia nk cakap dia main cakap je pastu baru dia perasaan yang dia tak sepatutnya cakap begitu..

masa didalam gelanggang..selepas abis perform kami akan lepak ramai2 di rumah astro di country height..nabil masa itu rapat ngan along..mana pegi mereka berdua...nak jadi cerita masa tengah rancak bersembang..nabil terlepas cakap,dia kata kalau dia menang raja lawak duit kemenangan tersebut dia nak share ngn semua peserta...dan dia BERSUMPAH!!..tanya lah pada semua budak2 raja lawak session 2..kalau tak percaya...

tuhan itu maha kaya...di maktubkan nabil bergelar juara...maka janji2 yang ditaburkan itu cuba di kutip oleh kesemua budak2 raja lawak yang lain..namun lain plak jadinya...dia diam seribu bahasa...namun tiba2 satu malam tu dalam jam 3/4 pagi nabil col aku...aku agak kaget jgk apa hal mamat ni...bila aku jawab..dia tanya account num aku..aku cakap tuk apa..dia kata nak bankin duit..sbb dia pernah janji dulu..then aku hanya ketawa sahaja..pastu cam biasa trus senyap..ahaks..

aku tak kisah sangat pasal duit itu..namun aku kisah pasal cakap lepas dia..aku pernah pesan ngan nabil agar pikir dulu baru bercakap...kau dah jadi juara so kena jaga segala2 nya...tapi bila aku membaca dalam paper yang nabil menghentam filmnya aku hanya tersenyum...dalam hati aku cuma berkata..'GUD LUCK NABIL'...bukan bersifat irihati namun aku dah agak benda ini akan berlaku...

kadang2 aku terfikir jugak..mmg kena tagline dia ngan kehidupan dia...namun aku berharap agar nabil ubahlah sikap lepas cakap nya...kerna amat susah kalau terjerat..
pada nabil...'lu pikirlah sendiri'...baru 'oraiitt'...


p/s: ini hanya pandangan & kongsian peribadi aku ngan sume...jangan di simpan dalam hati..'sharing is caring..' ahaks..

10 comments:

SueRosly said...

mmmm Tak sangka Abg Azrul berani bagi nasihat macam tu kat blog... Nasihat as a fren, its ok... Tapi harap jangan Media salah ertikan cukup. :D

miss jayzee said...

i like it, hehe. frens is everything!!

tuanpenasihat...25%.. said...

tu la namanya insan..
bile dh senang,terus ingt dunia ni diorang punya.. knpa slps citer dh siap baru nk kata xpuas hati..asal sblm casting xcomplain??? saja nk publisiti lebih sebab lakonan dlm citer tu x best..atau mungkinkah sbb bayaran????nabil nabil...lu pikir la sndiri kalo nk jd oraitt balik..

Kebaya Merah said...

stuju sangat apa yang anda tulis..
budaya ckp lepas ni buruk padahnya..
harap sesangat Nabil tu baca blog ni..moga boleh terbukak pikiran dia..
masalahnya dia baca blog ker??ahaks

lynn said...

yup.... keep it up azrul. mmg betul kata u tu. terlajak perahu boleh lagi kita undur . kalau terlajak kat. sendiri pikir la kan

Anonymous said...

nabil2..hey 2 la mnusia ble da naek...!erm rndu la nk tgk abg azrul kt tv..penglipurlara pown da abez..

Anonymous said...

aku rasalah..org yang cakap lepas ni bagus jadi pendakwah kot..lepas jer apa yang di fikir kebenaran dekat orang yang melakukan perkara di luar batasan agama..

Mizah Adam said...

hahah... ada gak orraaaaiiiittt dia tu last2.. kihkih... hmm, mmg nabil kene byk2 fkir la dulu b4 bertindak, in fact, kite sume kene fikir dulu...

Anonymous said...

ak pun setuju sesangat ape yg bro ckp

kurt @syamaizar said...

sgt stuju apa yg bro Azrul utarakan ini.ambik sbg pgajaran dn panduan sesama kita..smga brjaya bro Azrul, dlm apa smua bidang..salam dr srwk.