Monday, January 18, 2010

motif..!!

Pagi ini bila aku baca paper byk btul yg berckp perihal linda onn berhijrah ke suria fm..ada yang mempersoalkannya dan ada yang menyokong..bagi aku pulak lebih ke arah neutral..

Namun ada sesuatu yg mencuit minda aku bila terbaca kenyataan LO ttg bagaimana dia merasa seperti ketinggalan zaman atau tak up to date ngn perkembangan lagu2 terkini..hahaha..inilah kenyataan yang paling 'menyentuh' perasaan orang yang membacanya..

LO kalau marah sekali pun ditukarkan ke Sinar FM jgn lah buat kenyataan mcm ni..bunyi klakar dowh!!..

Aku pn dgr radio..mcm2 channel aku dgr walaupun yg sering aku dgr XFM tp channel lain aku dengar jgk,kalau mcm tu DJ2 XFM pn ketinggalan jgk le ek sbab diaorg x main kn lagu2 mainstream..ahaks..Mcmana ngn dj2 radio english yang tidak mendengar lagu melayu atau yang berkonsepkan retro adakah ketinggalan jgk ?..

Bercakap pasal station Sinar Fm memang konsep diaorg ke arah retro namun harus di ingat Sinar Fm antara stesen yang boleh memainkan semua jenis lagu tak kira yang baru atau lama..aku pernah berada di konti SinarFm aku tahu music library diaorg mcmana..ahaks

Ini cuma pandangan aku..jangan plak ada yang tersinggung..sbb tegur dlm blog lebih 'afdal'..

Mungkin juga LO kena bwk keta mewah dia ke kedai auto accesories gi check radio keta dia sbb bleh dgr SinarFM sahaja..!!

4 comments:

Anonymous said...

huh.pedas2 entri ini.
tp.siyes.klako ble ade 1 dj ni kate xpenah dgr lagu aizat&yuna
alamak.cian2.
wat malu diri sendiri je wat statement gitu.
hui,malu mak mdengonye aih~!

MPP Admin said...

aku still layan lagu dorang.. lagu aizat & yuna dan banyak lagi band band indie lain yg best aku layan lagu dorang.. ahaks.. dah dah x usah pikiq lagik.. hang pi la cari sorang soreng lagu dak dak indie kat laman web komuniti indie.. www.imcmalaysia.ning.com dan aku harap dj dj radio lain ambik port arr skit kat band band indie ni sebabnya banyak lagu2 dorang ni ada potensi nak naik, tambah lagi mereka membawa arus perubahan dalam muzik kita.......

Anonymous said...

adess..x leh salahkan pihak stesen radio gak lau camtu..da memang konsepnya macam gitu..ke arah retro..tp klu x tau lagu yuna dgn aizat tu, x taulah nk kata apa..ni mesti kes x penah buka pun siaran2 radio yg lain2..sbb tu x tau. asyik terperuk dgn stesen radio yg tu je mentang2 jd dj kt situ...

upss..komen yg sedas jugak..hehe

Jake's Daughter said...

Poyo la minah tuh....Statement mmg menyakitkan hati....Tp bg i SINAR is the best!!! Kt SINAR ada p lagu2 baru...Dia j x dgr...Atau KURANG PENDENGARAN????