Friday, August 14, 2009

pelawak atau penghibur..


dunia komedi bukanlah satu yang asing dalam kehidupan kita.sejarah telah meriwayatkan bahwa dunia komedi@lawak memang telah wujud sejak zaman sebelum masihi lagi,namun pemeran komedi sering di pandang kelas kedua didalam dunia hiburan..

sejak aku menyertai raja lawak,baru aku mengerti keluh kesah pelawak2 dulu...aku pernah bersembang dengan Maidin,Pie,Dato Yahya Sulong,Mat sentul,Mendiang Param,AR Badul dan ramai lagi...semuanya bersatu suara..iaitu pelawak@penghibur sering dipandang sepi..

sebab itu aku tidak pernah melabelkan diri aku seorang pelawak..aku lebih senang dikenali sebagai penghibur..medium nya lebih besar dan peluang yang terbuka luas..

kematian Mendiang Param mengejutkan aku...serentak dengan Pemergian ARwah Ust Asri..aku berkesempatan bertemu dengan Param sewaktu final raja lawak 3..dan aku berpeluang bersembang dengan Arwah Ust Asri didalam satu persembahan dahulu...

semua itu satu kenangan...yang tak mungkin akan kembali selamanya...

5 comments:

rynn2506 said...

Al-Fatihah utk yg telah pergi...semoga rohnya dicucuri rahmat!!!AMIN

A Fakhri said...

dulu masa saya kecil2, saya masih ingat bagaimana para pelawak diberikan kesempatan untuk memberi persembahan selingan pada setiap pertunjukan hiburan seperti Hiburan Malam Minggu dan lain2

Apa yang best nya berkenaan rancangan seperti ini, rasa tak sabar nak dengar lawak2 dari pelawak2 lebih dari nak dengar penyanyi2 menyanyi.

Ray said...

u debab!

Aety Hassan said...

yg pergi tetap pergi. u pulak salah seorang generasi yg mewarisi dunia hiburan tanah air. teruskn dgn lawak selamba tu yer.

http://aetyhasteja.blogspot.com/

日月神教-向左使 said...

I love it! Very creative!That's actually really cool.
謝謝你的文章分享
尋人,徵信公司,外遇,抓姦,徵信社,尋人,徵信公司,外遇,抓姦,徵信,尋人,徵信公司,外遇,抓姦,徵信社,外遇,抓姦,徵信公司,尋人,徵信社,尋人,徵信公司,外遇,抓姦,徵信社,尋人,徵信公司,外遇,抓姦,徵信社