Monday, March 17, 2008

raja lawak grand finale 2008

salam..

akhirnya samapi sudah ke garis yang terakhir...rasa juga kehangatan malam penentuan...baru aku tahu skrg betapa nerves dan gelabahnya apabila berada didalam situasi yang membabitkan orang yang begitu ramai dan semestinya separuh dari bahagian orang itu aku tak kenal...

apappun aku merasa bertuah sebab peluang ini tak mungkin dapat dikecapi oleh orang lain..aku kena berusaha untuk samapi ketahap ini...aku perlu merentas segala cabaran yang mendatang...namun itu semua adalah tanggungjawab kehidupan aku...

malam sebelum final aku dan partner aku diserang demam yang teruk hinggakan kami terpaksa diusung ke hospital...tak jadi buat full dress rehearsal malam tu..kata orang tempat tu dewan sivik agak 'keras' skit...biasa ler orang melayu mana nak lepas percaya mende2 camni...kamu ditahan lebih kurang 4 jam didalam hospital..siap kena xray dan amik darah lagi..kata doc takut dijangkiti virus denggi..alhamdulillah ok skit..namun demam kembali menyerang aku dan partner 2 jam sebelum final..bayang kan bagaimana keadaan kami ketika itu..nak final nak perform but not in good condition...apapun demi semangat dan juga semua yang hadir kami ketepikan jugak demam tersebut....alhamdulillah kami dianugerahkan di tempat yang kedua..

namun apa yang menarik perhatian ialah cara keputusan itu di umumkan...rasa macam di rancang pun ada jugak..mana tak nya..bayang kan sepatutnya trofi untuk juara kenalah ada dua sbb ada 2 group yang masuk namun cuma ada satu!..ahaks..then masa press conference diumumkan kami cuma mendapat 19% xn3 4 % dan nabil 77%...fuyyooooo...jauh giler macam kami takde orang nak ngundi..banyak rakan2.keluarga aku telefon cakap kata undian mereka tak masuk!...hai samapi begitu sekalai manusia menipu..hehehe...tak pe ler biasa sesapa yang terlibat jawap je di hari kiamat nanti..patut ler juara jadi dracula..hehehe...

apapun aku masih menanti kan perancangan dari pihak astro dan maestro...apa yang mereka akan rancang,merancang,dirancang untuk kami...

nanti aku ceritakan kepda korang semua,....

oraaaiitttt

21 comments:

Anonymous said...

askum...bang azrul...jgn la ckp juara raja lawak ni mcm dirancang...sebenarnya sy sndiri hantr undian kepada nabil dan cham mmg sukar nk masuk...bayangkan dh habis raja lawak baru dpt sms balasan tuh...yg sebetulnya undila sejak dr awl lg...sejak dr mula2 start raja lawak final...sbb bila dh lps 1 hour pon, line dh jem...kesesakan sms..haha...

arynsan@yahoo.com.my

Anonymous said...

ape pon...rezeki masing2 dh ditentukan...cham...ur guys good...cume mase perform dj radio VS dj shopping complex tuh...x brape besh...lau buat kesah laen mungkin lebih ummpph! ape pon korunk kreatif...mungkin rezeki abg dan along x da utk malam tu...apepon abg mmg hebat jd dj..kembalilah ke kerjayamu...

arynsa@yahoo.com.my

apple said...

la dmm ke...xde plak cite dlm ceritera korg dmm kan..sian jek..huhu..ape2 pon 2 me..CHAM is the best..so x ksh pon spend bape byk utk vote korg...sape jd juare pd mlm final tu dh x pntg dh..yg pntgnye cmne abg azrul n along survive after this utk b'thn jd juare dlm arena lwk ni..moge sntiase tmpil dgn lwk2 yg segar dan kreatif..i'll support CHAM till my last breath..^_^

Anonymous said...

X baik tau ckp juara raja lawak sdh dirancang.. Sy pun mengudi utk cham gak tp bile start finalla.. Lps 2 jam habis raja lawak baru dpt sms balas.. Buat penat jer sms pukal 10! x msk pun votes tu! Mayb sbb bnyk sgt sms kot.. system jam! Kalau psl dh ade trophy satu tuh, mungkin ade 1 lg tapi die x tunjuk kot.. manela tau! Walaupun begitu, u and along did ur best eventhough korg diserang demam! Thank u for that superb friday! Tp jgnla lenyap lps ni... nak jgk tgk cham berlakon filem ke, ape ke..

seliparhijau said...

siannye korang demam sblm final.. tp congrats sbb dpt buat psmbhan yg mmg best sgt2..
sy pon ade ngundi cham gk lps psmbhan 1st korang.. n sms reply dr astro mmg lmbt masuk.. dlm stgh jam rsnyer..
takpela, rezeki kat mane2 pon ade.. tak semestinye tak jd juare tak kn dpt job... bukti2nye dh ade.. just redha n berusaha bsggh2.. sy akn ttp sokong cham... oraitttt.....

thelegend said...

aku rase azrol nye hidup same gan aku nye hidup..aku mmg nk jdi dj p0wn..isyallah..
ble demam and skit..same waktu nye..
tpi di hati aku...cham ttap juaree...nabil no 3..
mybe x de rezeki k0wt..ko mmg oraaait....

Anonymous said...

kalah menang adat bertanding...dah tertulis sape yang akan menang dan sape yang tak...kalau percaya kebolehan diri dan rasa lebih hebat,buktikan aje la di dunia realiti sebagai artis..
reality show will never be that real though..

Anonymous said...

Salam,
hi azrul..
baca this post mulanya kesian dgn u guys..
tapi bila masuk part 'juara dirancang' tu i rasa that is unfair statement lah.. tetiba u jadi 'emo' sket..
as u mention earlier u bersyukur everything dah selesai tapi then u luahkan rasa tak puas hati plak.. itu u punya hak..
kemenangan nabil x sepatutnya dipertikaikan sbb itu rezeki and memang dia berbakat & full with fresh idea..(dan dia dpt undi terbanyak sejak minggu kedua lagi & jauh peratusnya dari peserta lain pun memang sejak minggu ke2 lagi)
i know u have lots of experience in this industry u should be more matang to handle this and fikir dulu apa kelemahan you sblm tuding jari ke org lain...(yg baik dr ALLAH and yang buruk dr kita sendiri)
i bkn pro nabil but malam tu i kecewa sikit dgn u guys punya performance i expected more from u guys not repeatation (nyanyi lagu ceti)
but u guys managed to do very well..so its time to u buktikan kepada 'perancang2'(yg you mention tu)yang you are as good as / much better from the 'juara'..i'm waiting for that moment!
dont think that i post this comment to condemn you but i ikhlas utk lihat you berjaya dlm industry ni..
so..all the best and ciou!

miena said...

hye.
huhu.
mgkn dirncg?
mungkin.
tp nabil mmg best.
cham pun best gakk.
congrats la sbb dpt smpi ke final n dpt no 2. :)
gud luck utk yg akan dtg.

siti said...

huhu....biasala manusia...perancangan kena ada bang...realiti la katakan... Hidup CHAM!! tak sangka rupanya abang azrul 34 kan? nampak cam baru 14...XD ...oraait...

Anonymous said...

yup, i pn perasan trofi..
but nak wat camner, astro mmg camtu... dlu af pn samer..

Nubaily Munzir said...

sorry azrul, just face the fact.. undi Nabil mmg tinggi giler memandangkan aku sorang je dah habis dkat rm50 ngundi dia mlm final tu (sbb selama 9 gelanggang mmg x penah undi sape2 pun).. my whole family n friends n colleagues smua mmg suka 1. nabil, 2. cham.. an advice for free to you.. hati2 dgn segala apa yg anda perkatakan sbb walaupun nampak kecik tp ia mampu membinasakan kerjaya anda sekaligus memusnahkan kepercayaan peminat kpd anda.. oraaittt..

Nubaily Munzir said...

sambung sket.. nabil layak menang kerana lawak yg disampaikan sangat bernas.. cham perlu sedar kekurangan ini pada anda dan buat sesuatu utk bersaing secara sihat.. as u can see in Youtube, berapa ramai yg salute nabil dan berapa ramai pulak cham's.. ttg trofi, mungkin depa dah buat pun 2 trofi tp setelah undian ditutup, takkan depa nak bawak dua trofi juara ke pentas sbb crew smua dah tau keputusan undian.. just be rationale as u are already a wise guy..

note: botol yg kosong jika diisi dgn air akan menghasilkan botol yang penuh.. sebaliknya jika botol yg penuh tidak akan dapat menerima apa2 pengisian air lagi.. jadi, be an empty bottle..

best of luck! -watching Edisi Cham @ Prima-

Anonymous said...

well said, nubaily munzir. Really wise. I felt u r like dumbledore. Gimme ur ym address. Wanna talk to u! pls

Anonymous said...

salam ...bang azrul..saya memang minat giler ngan cam..siap leh gaduh rebut2 tv kat hostel mmu nie.hehehe...awal2 dah kena booking ..dari kul 8.00 malam ..sebab gara2 nak tengok raja lawak.hehe..tak apa laa..bang azrul..may be dah tertulis macam tu kan..tapi mane tau nanti cham akan lebih mendapat perhatian media..berlakon drama ker..berlakon movie ker..kan..kan...bukan nak kutuk bukan nak aper la...contoh..cube abang tengok jozan...diorang pon bukan juara kan..tapi diorang lebih porpular..saya doakan cham berjaya dalam setiap aper yang korang lakukan..amin...

Anonymous said...

assalamualaikum abang azrul...it's not nice for you to say juara raja lawak astro dirancang...rezeki masing2 la,abang azrul...mungkin abang bukan juara dalam rancangan nie,tapi abang tetap juara di hati peminat2 abang...and tak baik salahkan nabil dalam hal nie...i think die tak terlibat punnn...drakula tu drakula la...tapi die hanye melakonkan...sekian,tu je...ahakz...

SaRaH said...

korang dah mmg juara..terancang ke tak,smua best..tp tang trofi utk juara tu aku mcm agree skit la..tp maybe rezeki cham jd naib juara..korang mmg dah success bila dpt ke final. w/pun bkn juara, CHAM tetap sempoi....
SuKeee tgk abg azrul nyanyi...mmg penghibur sejati :)

Fert said...

Kumpulan Cham tetap no. 1 kumpulan kan dan juga no1 di hati peminat.. Masa DJ tu Along kurang menjadi la...Mungkin sebab korang demam kot... apapun Cham tetap Orait....

Anonymous said...

eh a'ah la...
npe nk undi cham xbley ha...
mne aci cen tu...
oh! biase ar rancangan realeti mmg
cen tu...
suare abg azrul sedap r...
npe xmsok af je...
korg present mmg bez giler2...
teringin r nk jmpe korang...

Anonymous said...

laaa demam ke...x tau lak.... sy mmg sngt stuju ngn statement nie...
mmg rmai yg nmpk juare d rncang...
mmg la rezki msing2 tp nmpk sngt mcm d rncang...da la nk undi cham pon d sekat...tp nabil 2 mmg bebakat pon...rncngn realiti mmg ske merancng sesua2 kptsn pon... cntoh tedekat af...tp x kesah pon sape jd juare...yg pnting 2-2 da mnang...sorng mmg 'mnang' lg sorng 'menang'gung kekalahan...
mngkn rezki korng bnyk kat luar bebanding nabil...yg pnting aq suke 2-2...cham pon aq ske nabil pon aq ske...laaaa da 34 ke...
luaran nmpkm cam 20 je...kakak kte pon ckp cam 2...ishhh teringin sangt nk jmpe abg n along live punye....ble ek????

Anonymous said...

vab банк
vab банк
[url=http://globalist.org.ua/?p=19244]vab банк[/url]
http://globalist.org.ua/?p=19244 - vab банк