Friday, March 28, 2008

perihalku...macam2

salam..
aku memang tak menjangka ada orang2 yang akan memberi response dengan apa yg aku coretkan..terima kasih kepada mereka yang memberi pandangan di ruangan yg terhad ini...paling menarik perhatian aku apabila orang2 ini berkata tentang apa yang aku coretkan tentang grand finale raja lawak....terasa ada satu dua tulisan yang agak berbaur 'emo' walaupun penulisnya cuma menuding perkataan itu pada aku...

bagi aku 'emo' atau tidak aku ini hanya aku dan DIA yang mengetahuinya...kerna kalau korang yang menulis itu berada ditempat aku pasti perkataan yang serupa ataupun maha dasyat lagi akan keluar dari mulut korang...

ruangan yang terhad ini kadang kala akan menjadi medan untuk kita meluahkan segalanya..faham atau tidak segelintir manusia itu terpulang pada firasatnya...firasat pada mata kasar yang mungkin hanya untuk menunjukkan yang dia itu seorang yang sungguh sensitif dengan apa yang diluahkan...namun memang ada bagus nya orang yang sebegini...seperti ada pembangkang dan juga pihak yang memerintah..kalu takde semua ini maka pihak yang satu lagi akan terus bermaharaja lela...

rafidah aziz & samy vellu..apa yang ketara samanya?...senang bukan kedua2nya adalah antara menteri kanan yang paling lama berkhidmat dlm kabinet...menurut cnn kedua2 adalah nama yang tercatat didlm sejarah antara yang terlama memakan duit rakyat..ahaks..bayangkan apa yang akan mereka lakukan sekrang?..dulu ada segalanya kini semuanya dilakukan sendri..bak kata orang sendri mau ingat ler skrg....

aku tertarik dengan perletakan jawatan ghapur salleh...secara tetiba je mamat ni letak jawatan sebagai timbalan menteri sumber...ada juga terdengar si khairy akan naik tahta...betul ker??..kalu betul maka satu lagi malapetaka pada BN akan berlaku...apapun itu kerja orang politik..kita bising2 pun bukan leh buat apa...melainkan undi yang diberikan pada PRU tempoh hari....

ini lah realiti kehidupan..aku akan berusaha untuk tidak menjadi seperti mereka yang tewas..

oraaiitttt

9 comments:

apple said...

huhu..senario politik kat negare kite..btul la.. BN dh t'lalu lame rase sgt selesa...msti x prnh t'pkr akan jatuh mcm kali ni..pengajaran bkn sj utk BN tp utk kite sume esp bangse kite...ape2 pon, juz like u, blog adelah tmpt plg bes utk m'curahkan ape yg kite rase sejujur dan seikhlasnye...whatever, wish u the very best in everything...^_^

Anonymous said...

politik?? takutla nak komen bab nih.. x tau pape.

kyuzo uehara said...

good to know yg masih ada artis 'sudi' ambil tau ttg senario politik negara which is very important for all Malaysian citizens utk tahu tentangnya.. jangan bila dah tua bangka baru ternganga2 nak menjawab bila cucu tanya ttg sejarah negara selepas 50 tahun kemerdekaan..

aza said...

Saya nak ucapkan TAHNIAH buat Kumpulan CHAM...
Setelah pertama kali membaca blog anda, saya 'JATUH CINTA' dengan cara penulisan, ketelusan, pemikiran anda yang terbuka dll...
Sukar nak diucapkan dgn kata2..
Apa2 pun teruskan usaha anda...
KEJAYAAN ada di dalam diri anda....
Teruskan menulis blog ini krn dgn ini dapat meluahkan segala yg terbuku di hati... sedikit sebanyak mengurangkan tekanan, menyedarkan yg blm tersedar...

*SiRibenMerah said...

hehehe..
nak tanya..
hot dog arituh sedap ke??
hehehehe..
amacam life skang??
makin glemer makin orait ke??

Anonymous said...

askum...abg azrul, berfikir secara positif...lg pulak, bila org bace bace blog kite dan org sudi utk comment, bg feedback, sbnrnye org concern...org mmg nmpak dan beri perhatian pada abg dan cham...jd maknanye ade org yg sentiasa nk amik tahu tentang ur guys so...selamat maju jaya...luahkan x salah tp sedia lah utk menerima komen dan kritikan...kerana itu mampu membuat kite jd lebih kuat, matang dan berjaya...chaiyok!

arynsan@yahoo.com.my

SaRaH said...

phrase pertama post abg azrul yg ni, sy rasa KALAU sedare azrul 'emo' skalipun, bkn 1 kesalahan. Pak cik sy ckp, tak salah kalau kita ekspresikan kekecewaan lepas harapan yg org bg.. do u agree on dat?

emy said...

hmm...lelaki mana ade nak mengaku diri tu 'emo'...org yg 'tuding' jari tu pun 'emo'

last2 die tuding ke die.. die ni tuding die tu balik..same juak..

'ego' ber 'emo'

Anonymous said...

kata 'openminded' so terima jelah...